NL
30 oktober 2020

XSAGA & Gouden Reiger

Afgelopen week mochten wij tijdens de digitale Avond van de Opdrachtfilm een Gouden Reiger ontvangen. Onze film ‘1200 molens’ won deze award in de categorie Kwaliteit/Vakmanschap. Wij bedanken onze opdrachtgever het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de vrijheid die wij kregen bij het maken van dit werk en feliciteren THOM PUSH en Sticks, zonder wiens gewaardeerde bijdrage wij dit moois nooit hadden kunnen maken.

XSAGA & Martinus Nijhoff Vertaalprijs

Dagelijks lezen wij boeken. Velen daarvan zijn naar het Nederlands vertaald. Om het belang van literair vertalen onder de aandacht te brengen reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks een prijs uit. Dit jaar viel de eer te beurt aan Irina Michajlova en Jacques Westerhoven, beide woonachtig in het buitenland. Ondanks de grote afstand maakten wij een bijzondere film waarin Ellen Deckwitz en Anna Enquist een speciale rol vertolken.

XSAGA & Charlotte Köhler Prijs

Filmregisseur en beeldend kunstenaar Sharelly Emanuelson is dit jaar onderscheiden met de prestigieuze Charlotte Köhler Prijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Traditiegetrouw maakte XSAGA samen met het fonds en Jasper ten Berge een videoportret dat grotendeels in haar thuisland Curaçao werd opgenomen.

Bent u ook op zoek naar verbinding met uw achterban of op zoek naar een passend podium om uw merkboodschap te delen met een groot publiek? Maak dan een afspraak met Patrick Roubroeks via 020-5606500.