22 april 2017

Xsaga & Nationale Museumweek
Voor het derde jaar op rij is Xsaga enthousiast betrokken bij de realisering van de Nationale Museumweek. Voor ons begon het in Dordrecht alwaar wij ‘de letterkast van P.J. Prinsen’, het pronkstuk van het Onderwijsmuseum, groots en in het goud op het Statenplein mochten plaatsen. De talrijke bezoekers konden interactief ‘spelen’ met de functionaliteit van deze ‘museale leesmachine’. Het gouden pronkstuk is nog te bewonderen tot en met 9 april aanstaande in Dordrecht. Het origineel is het hele jaar door in het Onderwijsmuseum te zien. Bekijk voor alle activiteiten rondom de Nationale Museumweek de inspirerende site en kom samen met ons tot de conclusie dat ‘ons echte goud’ dichterbij is dan je denkt.

Xsaga & Kom in de Kas
Dit weekend bezochten maar liefst 236.000 bezoekers de 200 deelnemende kassen aan Kom in de Kas. Een nieuw record! Om publiek te werven ontwikkelde Xsaga, in samenwerking met EMansion, een 360 graden videodie werd ingezet op social media (op Facebook alleen al meer dan 100.000 views) en een app om de beleving middels een interactieve VR-speurtocht tijdens het bezoek aan de kas rijker te maken. Gebruikers konden hiermee op zoek gaan naar ‘de helden van de kas’. Deze succesvolle KomInDeKas-app was afgelopen weekend zelfs ‘trending’ in de App Store.

Xsaga & Martinus Nijhoff Vertaalprijs
Voor het Prins Bernhard Cultuurfonds verzorgden wij de feestelijke uitreiking van de Martinus Nijhoff Vertaalprijs. Een speciale prijs die werd toegekend aan Karol Lesman die al jaren bijzondere Poolse literatuur vertaalt naar het Nederlandse taalgebied. Maar wie is Karol Lesman? En wat drijft ‘de vertaler’? Op zoek naar dat antwoord maakten wij een bijzonder videoportret waarin de Fotograaf des Vaderlands Robin de Puy de laureaat voor ons allen een gezicht gaf.

Bent u ook op zoek naar een aanstekelijk podium om uw merkboodschap te delen of bent u op zoek naar een partij die u helpt om nu eens echt in contact te komen met uw publiek? Bel dan via 020-5606500 met Patrick Roubroeks van Xsaga. Een inspirerende afspraak is dan zo gemaakt.