22 april 2017

Xsaga & Jong Mecenaat
Samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds produceerden wij de lancering van Jong Mecenaat. Een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten en talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen. Speciaal bij deze gelegenheid stelden wij een bijzonder programma samen en mochten wij de tuin van het pand van het Cultuurfonds feeëriek aankleden en uitlichten. Jorrit Lousberg maakte bovenstaande foto van dit sprookjesachtige decor. Een mooie kerstkaart waardig…! Bekijk hier de samenvatting.

Xsaga & KWF
In de laatste maand van het jaar produceerden wij een speciale ontmoeting tussen de medewerkers van KWF en Toneelgroep Amsterdam. Het thema van de bijeenkomst was ‘verbinding’. Hoe maak je verbinding met ‘de zaal’ en met elkaar, waardoor er sprake is van ‘echt’ contact? De Stadsschouwburg te Amsterdam bood het prachtige decor, waar de medewerkers van KWF letterlijk op het podium plaatsnamen en de gastsprekers in de zaal stonden. Het indrukwekkende kijkje achter de schermen van Toneelgroep Amsterdam en de bijzondere ‘omkering op het podium’ resulteerde voor velen in een dag met veel nieuwe inzichten.

Xsaga & Johan Cruyff Foundation
Voor de 9de keer organiseerden wij op maandag 12 december jongstleden Koken met een Doel. Het jaarlijkse fundraisingevent van de Johan Cruyff Foundation in de Kookfabriek Amsterdam. Het was een bijzondere editie omdat het de eerste keer was ‘zonder Johan’ en dit werd door een aantal ambassadeurs van de Foundation (zoals Peter Heerschop) op een prachtige en emotionele manier gedeeld met alle gasten (waaronder ook Danny Cruijff). De presentatie van de avond was in handen van Viggo Waas en Evelien de Bruijn. Jonnie en Thérèse Boer en hun brigade regisseerden weer op voortreffelijke wijze de kookkunsten van de gasten. The Flavourettes zorgden voor een passende muzikale omlijsting en Frans Duijts zorgde voor een hossend einde. En, het meest belangrijke van de avond, er werd een recordbedrag van €408.200,- euro opgehaald, waardoor er onder andere 126 gehandicapte sporters binnenkort een sportrolstoel overhandigd krijgen. Een ongekend resultaat en wij kijken nu al uit naar de jubileum-editie volgend jaar!

Met deze mooie maatschappelijk betrokken projecten sluiten wij een inspirerend jaar af en danken wij al onze opdrachtgevers voor het in ons gestelde vertrouwen. Namens iedereen van Xsaga wensen wij u fijne feestdagen en alvast een gelukkig en succesvol 2017.